De groene ruimte artistiek beleefd

Oproep voor klassen & groepen (10 – 14 jaar):
Deelname aan een artistiek & duurzaam project voor de nieuwe tentoonstelling in het BEL!

 

land art (1)

Uw klas of groep die zijn eigen artistieke productie tentoonstelt op een heuse expo en tegelijkertijd mee bouwt aan een duurzame wereld? Het kan met dit project rond het thema ‘de groene ruimte in de stad’.

De toekomstige tentoonstelling van het BEL (Tour & Taxis), bestaande uit tien verschillende thematische eilanden, heeft als doel kinderen en jongeren te informeren en te sensibiliseren rond de grote uitdagingen van de duurzame stad in de 21e eeuw.

Voor eiland 4 ‘de groene ruimte in de stad’ zoeken we 6 gemotiveerde groepen om deel te nemen aan een cocreatie traject waarbij hun artistieke producties (audiovisuele, literaire, muzische, beeldende of … kunsten) in dit eiland worden tentoongesteld. Andere scholen en groepen krijgen een inkijk in de wereld van uw klas.

Het cocreatie traject bestaat uit drie delen. In elke workshop wordt een verscheidenheid van competenties versterkt, die passen binnen het kader van ‘Educatie voor Duurzame Ontwikkeling’ en artistieke technieken. Elke groep moet tijd vrijmaken voor de volgende activiteiten:

  • 2 x 50’- kennismakende workshop ‘De ideale groene ruimte’
  • 4 x 50’ - ervaringsgerichte workshop ‘Ingezoomd op jullie buurt’
  • (minimum) 4 x 50’ - creatieve workshop, begeleid door een professioneel kunstenaar (nodige tijd afhankelijk van de door u gekozen kunstvorm.) 

Nog niet genoeg? Je klas kan daarna ook coach worden van een (klas)groep in het buitenland. Zij zullen eveneens een kunstwerk maken dat deel wordt van de tentoonstelling!

Het project start in maart 2017, en kan verder lopen tijdens het volgende schooljaar. De planning van uw traject gebeurt in overleg.

land art (2) 

Bent u geïnteresseerd en gemotiveerd om met een klas deel te nemen? Neem contact op met Tine van vzw Coren via e-mail  of telefonisch 02/640 53 23.

Aarzel niet om bijkomende informatie te vragen!

Download hier het inschrijvingsformulier voor scholen

Download hier het inschrijvingsformulier voor groepen in de vrije tijd

Download hier het document met meer informatie